Propojit různé chuti, vůně, ale také barvy na talíři, to je cílem každého originálního kuchaře, který chce potěšit všechny smysly svých domácích labužníků. Trochu popustit uzdu fantazii je zde rozhodně povoleno, s kuchařskou čepicí můžete vykouzlit různá zajímavá jídla. Proč se neinspirovat třeba v Itálii, jejíž recepty jsou doménou jak pro začínající, tak i ty opravdu zkušené. Představme si proto boloňskou omáčku, ale i pár dalších specialit obarvených tradiční trikolórou země pod Alpami.
Ideální pozornost pro vzácné návštěvy
Chcete se blýsknout skvělým menu, když má přijít na návštěvu někdo, na kom vám opravdu hodně záleží? Potom je boloňská omáčka dobrou volbou, nejen proto, že je chuťově tolik rozmanitá. Není kam spěchat, příprava tkví v detailu – to vědí všichni, kdo mají rádi lasagne a neumí si bez nich doslova a do písmene ani představit život. Přitom je pravdou, že si je můžete připravit na řadu různých způsobů, v Itálii doslova platí, že jaký kraj, takový také recept. Byla by škoda neochutnat vše, co se nabízí, nehledat to, co je pro naše chuťové pohárky nejlepší a vyhraje pomyslné první místo v žebříčku popularity i u naší rodiny. Nebojte, tenhle recept zvládnete!
A je tu i rizoto, které možná nemá rád každý, jakmile tento název zaslechne, ale věřte, že opak je pravdou. Pokud jste si tento pokrm dříve znechutili, brzy změníte názor. Lze je totiž připravit úplně jinak, než jak jste byli v minulosti zvyklí ze školních jídelen. Pomůže vám k tomu mimo jiné i kvalitní bio olej, skrze nějž poznáte ty pravé odstíny jižanských chutí. Prohlédněte si aktuální nabídku na olivum.cz a zjistěte, že extra panenský olivový olej je v kuchyni ingrediencí, kterou její pověst vysloveně předchází!